Veranda’s

Wij verkopen enkel en alleen ons eigen merk terrasoverkapping, de Verandaci Terrasoverkapping. Wij hebben onze terrasoverkapping zelf ontwikkeld hebben en zelf de productie in handen.
Verandaci biedt 7 jaar garantie op de onderdelen van de terrasoverkapping. Zelf veroorzaakte schade en/of eigen foutieve montage valt niet onder de garantie.
Meestal is een vergunning niet nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Vergunning vrij plaatsen in Nederland mag indien de terrasoverkapping niet groter is dan 30m2 of meer dan 50% van de tuin beslaat. Daarnaast mag de terrasoverkapping niet gebruikt worden voor hoofdbewoning.

Alle informatie betreffende het vergunning vrij plaatsen van een terrasoverkapping vindt u op de website van de rijksoverheid.

Bij een terrasoverkapping met polycarbonaat dak zijn de  dakplaten maximaal 98cm. Het aantal tussenliggers is eenvoudig te berekenen; Aantal tussenliggers = Breedte – 1. Een terrasoverkapping van 6 meter breed heeft dus 6-1 = 5 tussenliggers.

De afmetingen van de staanders zijn 10cm bij 10cm. De lengte is afhankelijk van de doorloophoogte van de terrasoverkapping.

Hier vindt u een overzicht van de hoeveelheid licht en warmte die door de dakplaten heen komt.

Polycarbonaat dak
Lichttransmissie Zontoetreding
Helder polycarbonaat 55% 54%
Melkwit polycarbonaat 47% 44%

* Lichttransmissie = het licht dat door de platen heen komt

* Zontoetreding = de warmte die door de platen heen komt

Dit gebeurt niet, mits u de platen goed onderhoudt. Het is aanbevolen om de platen regelmatig (minimaal twee keer per jaar) schoon te maken.

Het is normaal dat er zich vocht, oftewel condens, in polycarbonaat platen ontwikkelt. Daarom wordt er ook geperforeerde tape aan het uiteinde van de plaat gebruikt. Het water loopt er dan aan de onderkant vanzelf weer uit.

Het is af te raden om op het polycarbonaat of glas te lopen, dit is hier niet voor ontworpen. U kunt wel over de tussenliggers lopen. Om dit gemakkelijker te maken raden wij aan een steigerplank over de liggers te leggen. Hierdoor kunt u makkelijk op en neer lopen om bijvoorbeeld de dakplaten van uw terrasoverkapping of de ramen van uw bovenverdieping te wassen.

Het is altijd verstandiger om eerst de terrasoverkapping te plaatsen en daarna pas de bestrating te leggen. Als de overkapping geplaatst wordt, moeten de tegels waar de overkapping komt te staan er namelijk toch uit worden gehaald zodat de fundering geplaatst kan worden.

Als u van plan bent om glazen schuifdeuren te plaatsen, moet de doorloophoogte tussen 205 cm en 235 cm zijn. Als u geen glazen schuifdeuren wilt, kunt u zelf bepalen hoe hoog de doorloophoogte moet worden.

De plaats waar het muurprofiel van de terrasoverkapping komt, dus waar de overkapping aan de muur wordt bevestigd, moet vrij zijn van obstructies. De waterpijp kan verlegd worden over de terrasoverkapping, waardoor het water van de waterpijp terecht komt in de goot van de overkapping en via de staander af wordt gevoerd.

Tot terrasoverkappingen van 6 meter breed zijn 6 LED-lampjes voldoende. Bij alle grotere afmeting adviseren wij het volgende aantal LED-lampjes:

– 7 & 8 meter breed: 8 LED-lampjes

– 9 & 10 meter breed: 10 LED-lampjes

– 11 & 12 meter breed: 12 LED-lampjes

Nee, mits de plek waar de staanders van de terrasoverkapping geplaatst wordt voorzien is van een goede fundering. Ter vervanging van de betonpoeren kunt u ook de paal in het cement storten.

Dit kan, mits u een stevige fundering onder deze tegels heeft liggen, zoals beton.

Als u gebruik maakt van onze betonpoeren of een andere goed fundering, kan de terrasoverkapping in principe niet verzakken. Echter zijn er in Nederland bepaalde gebieden waar de ondergrond zachter is waardoor dit toch kan gebeuren. In dit geval kan een extra fundering, bijvoorbeeld schroeffundering of heipalen, noodzakelijk zijn. Hiervoor kunt u informeren bij uw gemeente.

(Glazen) Schuifwanden

Dit is niet mogelijk, maar heeft ook weinig zin. De glazen deuren zijn niet bedoeld om een ruimte hermetisch af te sluiten. De deuren zijn bijvoorbeeld eenvoudig uit de rails te tillen. Een slot kan dit niet tegenhouden.

Onze glaspanelen zijn 93cm en 103cm. Dikte is 10mm.
3, 4, 5 en 6 sporen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

NEEM CONTACT OP