Schoonmaak

Ook al is een aluminium terrasoverkapping onderhoudsvrij, een flinke schoonmaakbeurt is nooit verkeerd. Met een licht sopje, en zachte sponzen en borstels is jouw overkapping binnen een handomdraai weer als nieuw.

Stap 1. Het dak van je overkapping

De schoonmaak van het dak is makkelijker dan mensen denken. Met een goede stevige ladder, en emmer water met een licht sopje, en een zachte borstel kom je al een heel eind. Begin met het verwijderen van alle loszittende vuil en bladeren, en ga vervolgens met een borstel aan het werk om het dak weer te laten blinken. Let wel op dat u bij een polycarbonaat dak niet te hard over de platen heen gaat om de UV-coating niet te beschadigen. Gebruik geen hogedrukspuit.

Alle constructies van Verandaci hebben een draagcapaciteit van 100KG per vierkante meter, dus u kunt met alle gemak op de liggers van de constructie staan. Vermijd het glas of polycarbonaat, hiervan is het niet de bedoeling dat men er overheen loopt.

Stap 2. Dakgoot 

Om te voorkomen dat de goot van de overkapping verstopt raakt, raden wij aan om deze regelmatig vrij te maken van bladeren, en vuil. Voornamelijk in de lente en herfst is dit een vaker voorkomend probleem. Komt het toch voor dat u een verstopping heeft, kunt u deze vrijmaken met een trekveer.

Stap 3. Het aluminium schoonmaken

Voor de beste reiniging van het aluminium frame, kunt u weer het beste werken met een emmer water met een licht sopje. Vermijd agressieve schuurmiddelen die ammoniak of sodium bevatten. Maak gebruik van een zachte spons, zodat het frame niet beschadigd raakt. Heeft u toch last van enige krassen, kunt u bij ons terecht voor een lakstift in de desbetreffende kleur om het zo goed mogelijk te maskeren.

Inloggen B2B

Hier kunt u inloggen als u een b2b partner van Verandaci bent. Heeft u nog geen account? Deze kunt u hier aanmaken.